Alslev Å renses op

Udgivet d. 21-06-2018

"Jeg meget træt af, at vi nu er nødt til at ofre betydelige ressourcer på noget, som burde have været klaret løbende", siger byrådsmedlem.

Det er ikke ofte, at en kommune giver dispensation til opgravning i et §3-område. Og det er mere end usædvanligt, at en kommune giver dispensationen til sig selv. Men det er tilfældet i Esbjerg Kommune, hvor først teknik- og byggeudvalget har besluttet, at Alslev Å skal oprenses til regulativmæssig dybde - hvorefter plan- og miljøudvalget nu har givet dispensation til, at arbejdet kan udføres.

Baggrunden er, at Esbjerg Kommune i en periode på 12 år har forsømt oprensning af Alslev Å, og det har ført til en forsumpning, som derved har givet området §3-karakter.

Lodsejerne har klaget, og kommunen har erkendt, at regulativet ikke er blevet fulgt, og at det er årsagen til, at området er blevet §3-område.

- Det er en underlig situation, medgiver Kurt Bjerrum (V), der er næstformand i plan- og miljøudvalget. Personligt er jeg meget træt af, at vi nu er nødt til at ofre betydelige ressourcer på noget, som burde have været klaret løbende. Både politikere og forvaltning beklager den manglende oprensning, og derfor vedtog udvalget enstemmigt at give dispensation fra §3-reglerne, fortæller han.

Der er nu en frist til at påklage dispensationen, som i givet fald skal forelægges Miljøklagenævnet. Men hvis ingen klager, vil oprensningen af Alslev Å ske i efteråret. Med 12 års forsinkelse.