Jule- og nytårshilsen 2022

Den grønne omstilling er landbrugets

 

Et hektisk år er snart gået, og sjældent har landbruget fyldt så meget i samfundsdebatten, som det har i de seneste måneder. Man kan til tider helt tabe pusten!

Men med fokus følger også muligheder – og vi skal i fællesskab arbejde for, at den grønne omstilling fortsat har omdrejningspunkt om et godt landmandskab og et økonomisk bæredygtigt fundament.

Med en ny regering over midten er det vores håb, at der kan skabes brede, solide og fremtidssikrede beslutninger for vores erhverv. CO2-afgiften bliver nok en realitet, men med en velovervejet udformning vil det ikke blive den katastrofe, som f.eks. Det Økonomiske Råd var ude at anbefale.

Igennem Landbrug & Fødevarer arbejder vi hårdt på at sikre, at CO2-afgiften ikke skal skubbe fødevareproduktion ud af landet.

Vi ser ind i et 2023, hvor det om muligt er endnu vigtigere, at vi i landbruget står sammen, og igennem vores fælles interessevaretagelse skal vi bidrage med faglig viden, gode ideer og handling.

Den grønne omstilling er vores, og vi skal turde favne den og tage ejerskab i den – det er beslutningstagernes pligt at gøre det muligt!

Jeg vil benytte lejligheden til at takke jer medlemmer for et begivenhedsrigt år og ønske jer alle en glædelig jul samt et godt nytår!

 


 

Kaffebordsmøde med sektorformand Christian Lund

 

I mandags bød Ove S. Nielsen 20 medlemmer på kaffe og morgenbrød imens sektorformand for Dansk Kvæg, Christian Lund berettede om arbejdet i sektoren og om fremtidens potentialer.

 

Og vi var vidt omkring:

- salmonella

- 2034-krav til stalde

- CO2-afgift

- generationsskifte

- økonomi

- og meget andet

 

Tak for en god formiddag ved køkkenbordet på Klintlund.


 

Er du ramt af PFAS?

 

Myndighederne har fokus på PFAS og vi ved at en række landbrug er under offentlig tilsyn, da der er registreret PFAS i nærmiljøet.

Da vi på grund af GDPR ikke kan få oplyst hvilke besætninger, der er under offentligt tilsyn, eller på anden vis har udfordringer med PFAS, hører vi gerne fra dig hvis du er en af dem – fortrolighed er en selvfølge.

Kontakt Stine Bundgaard eller Niels Laursen.

 


 

Vi glæder os til at se jer alle i 2023

 

Sæt allerede nu kryds i kalenderen! Vi er klar med en række spændende arrangementer:

 

  • 25. januar i Esbjerg – Nak & Æd skadevoldende vildt med Jørgen Skouboe fra DR – invitation herunder – tilmelding via dette link eller på tlf. 70 21 20 40

 

  • 13. marts i Esbjerg – Sydvestjysk Landboforenings generalforsamling med hyggelig fælles middag kl. 18.00 - invitationen kommer senere

 

 

 


 

Mangler du en julegave?

- MCH Herning Kongrescenter tilbyder en række forestillinger i 2023

 

I mailen med linket til nyhedsbrevet finder du en vedhæftet fil med links til en række spændende arrangementer med gode rabatter – men skynd dig – billetterne sælges efter først-til-mølle-princippet!

 


 

Formand
Niels Laursen
Tlf. 51 27 22 15
niels@hedebois.dk


Politisk rådgiver
Stine Bundgaard
Tlf. 40 29 58 85
sbp@sagro.dk